dus echt koken, met aandacht en liefde. Op deze pagina vertel ik graag een beetje over mijzelf en waarom ik een site ben gestart over kookboeken. Ook deel ik mijn top drie kookboeken, die ik echt niet meer kan missen.
Mijn passie voor koken en … kookboeken
Ik zat te twijfelen tussen een blog over recepten of eentje over kookboeken, maar na wat wikken en wegen was de keuze duidelijk. Ik kook namelijk graag gerechten uit kookboeken, aangezien ik het nog moeilijk vind om zomaar iets klaar te maken. Daarnaast ben ik geen groot fan van het fotograferen van eten, waardoor een blog over kookboeken het beste bij mij past. Ik merkte ook dat er nog niet zoveel blogs over dit onderwerp bestaan, waardoor ik hoop dat jij er als lezer ook iets aan hebt.
Daarnaast is het voor mij een handige manier om familie, vrienden en kennissen op deze manier boeken te kunnen aanbevelen. Aangezien ik vrijwel altijd de vraag krijg of ik een recept kan delen na een etentje. Ik vind het ook leuk om dit te onthouden en als verjaardags- of kerstcadeautje te geven aan die persoon. Aangezien ik dan zeker weet dat ik iets geef dat ze leuk vinden en ik tegelijkertijd mijn passie kan delen. Evenals het steunen van de auteurs, die met veel liefde de recepten hebben samengesteld in deze geweldige kookboeken.
Naast koken heb ik ook nog andere hobby’s. Zo bezoek ik regelmatig een rommelmarkt en ga ik veel wandelen met mijn grote knuffelbeer hond Teddy. Ook winkel ik graag met mijn dochter, waarna we vrijwel altijd de dag afsluiten met het proberen van een nieuw restaurantje. Op vakantie ga ik meestal één keer per jaar en de bestemming is altijd hetzelfde. Ik ben namelijk weg van Italië en la dolce vita. Mijn droom is daar in de toekomst te gaan wonen en mijn eigen moestuin te hebben. Maar voorlopig neem ik genoegen met mijn kleine stadstuintje in Haarle (Overijssel).
Mijn hond Teddy wil ook graag iets zeggen en heeft ook een favoriet boek dat hij met jullie wil delen. Namelijk Happy Hond van Maureen Du Toit, met heerlijke recepten voor viervoeters. Hij laat weten dat de recepten tot nu toe allemaal in de smaak zijn gevallen.
Mijn persoonlijke kookboeken top 3
- Dirty Vegan van Matt Prichard | vanwege de leuke en ook humoristische gerechten
- De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody, Leonardo Pacenti en Nina Bogaerts | omdat dit een van mijn lievelings keukens is en ik graag naar Italië op vakantie ga
- Het grandioze groenteboek van Alice Hart | vanwege de veelzijdigheid en het is een handige hulpbron tijdens het verzinnen van eigen gerechten